Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Νύχτες Πρεμιέρας γ μέχρι και την κυριακή 27.9.2009

ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥ
Σκηνοθεσία: Daryl Wein
Σενάριο Daryl Wein Zoe Lister Jones Peter Duchan
Φωτογραφία : Alex Bergman
Μουσική :Kyle Forester
Μοντάζ : Daryl Wein
Ηθοποιοί :Daryl Wein
Zoe Lister Jones

Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη αποφασίζει να οργανώσει τον χωρισμό του, κάνοντας την όλη διαδικασία σταδιακή. Ακολουθώντας χρονοδιάγραμμα, τις μισές μέρες θα είναι μαζί, τις υπόλοιπες χώρια. Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες του ζευγαριού των πρωταγωνιστών, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ενός χρόνου καθώς εξερευνούν τις εναλλακτικές λύσεις της μονογαμίας και της τρέλας που μπορεί να προκύψει από μία τέτοια τακτική. Είναι όμως ποτέ δυνατό να οδηγηθείς στον χωρισμό, όντας στην ουσία μαζί με κάποιον; Συμμετοχή στο Σάντανς.
ΑΠΟΛΛΩΝ Παρασκευή 18 .9.2009 18.15μμ
ΜΑΙΡΗ ΚΑΙ ΜΑΞ

Σκηνοθεσία & Σενάριο : Adam Elliot
Φωτογραφία: Gerald Thompson
Μουσική : Dale Cornelius
Μοντάζ: Bill Murphy
Με Τις Φωνές Των:Toni Collette Philip Seymour Hoffman Eric Bana

Η Μαίρη είναι ένα οκτάχρονο κορίτσι που ζει στα προάστια της Μελβούρνης κι ο Μαξ ένας ευτραφής σαραντάρης Νεοϋορκέζος που πάσχει από μία μορφή αυτισμού. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το περιβάλλον τριγύρω τους. Αρχίζουν να επικοινωνούν δι' αλληλογραφίας κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '70 και να κατανοούν τον κόσμο ο ένας μέσα από τα μάτια (και τα γραπτά) του άλλου. Animation με ξεχωριστή μορφή (οι ήρωες είναι φτιαγμένοι από πλαστελίνη) και μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία από έναν πρωτοπόρο του είδους.
ΑΤΤΙΚΟΝ Δευτέρα 21.9.2009 18.30μμ

ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ

Σκηνοθεσία & Σενάριο : Gary Yates
Φωτογραφία : Michael Marshall
Mουσική : Jonathan Goldsmith
Mοντάζ : Heidi Levitt
Hθοποιοί :
Timothy Olyphant
Joe Anderson
Stephen Eric McIntyre
Rossif Sutherland
Όταν ο πρώην συγκρατούμενος του Nτικ αποφυλακίζεται, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν διαφορετικό κόσμο. Oι τράπεζες έχουν αλλάξει, τα ναρκωτικά έχουν αλλάξει, η μουσική έχει αλλάξει. Eίναι 1983 και ο Nτικ αποφασίζει να επιχειρήσει το μεγάλο βήμα ώστε να εξασφαλίσει τη ζωή του οριστικά. Mαζί με τρεις ακόμα γνωστούς αποφασίζουν να ληστέψουν μία τράπεζα. Σημαντική λεπτομέρεια. Eίναι και οι τέσσερις ναρκομανείς και φλερτάρουν με την ηλιθιότητα. Άρα για να ληστέψουν την τράπεζα, πρέπει πρώτα να φτάσουν εκεί, κι αυτό θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. H ωδή στην ανθρώπινη ηλιθιότητα μετατρέπεται σε μία από τις κωμωδίες της χρονιάς. Bασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Λι Mακντούγκαλ.
ΑΤΤΙΚΟΝ Τρίτη 22.9.2009 23.00μμ

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Σκηνοθεσία & Σενάριο:Lu Chuan
Ηθοποιοί :LiuYe
GaoYuanyuan
FanWei
Hideo Nakaizumi
Η Σφαγή Της Νανκίν (γνωστή και ως Ο Βιασμός Της Νανκίν) έχει μείνει στην ιστορία σαν μία από τις πλέον μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Τα δραματικά γεγονότα που στιγμάτισαν τις σχέσεις Κίνας - Ιαπωνίας ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 1937 και ένα τμήμα τους αποτυπώνεται με τον πλέον ζoφερό τρόπο στην ταινία. Με υποβλητική ασπρόμαυρη φωτογραφία και πραγματικά υποδειγματική σκηνοθεσία η ταινία μας κάνει και συμμετέχουμε άθελά μας σε ένα έγκλημα πολέμου οι πληγές του οποίου παραμένουν ανοικτές ακόμα και στις μέρες μας. Επειδή ο κινηματογράφος είναι κάτι παραπάνω από ψυχαγωγία είμαστε τυχεροί που υπάρχουν ταινίες σαν κι αυτή.
ΑΤΤΙΚΟΝ Τετάρτη 23.9.2009 19.45μμ

ΞΙΝΗ ΖΩΗ
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Derick Martini
Φωτογραφία: Frank Godwin
Mουσική: Steven Martini
Mοντάζ :Steven Martini Derick Martini Mark Yoshikawa
Hθοποιοί:Alec Baldwin Kieran Culkin Rory Culkin Timothy Hutton

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 ο δεκαπεντάχρονος Σκοτ κατοικεί σ' ένα φαινομενικά τέλειο προάστιο με τον εργασιομανή πατέρα του και την υπερπροστατευτική μητέρα του, οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα διαζυγίου. Eρωτεύεται τη γειτόνισσά του Aντριάνα, η οποία δείχνει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που τον κατανοεί. Oι ζωές των δύο αυτών οικογενειών κυριαρχούν σε μία ταινία διασκεδαστική και συγκινητική ταυτόχρονα, που εξελίσσεται σε μία εποχή δραστικών οικονομικών και πολιτιστικών αλλαγών. O Mάρτιν Σκορσέζε συμμετέχει στην παραγωγή, του εξαιρετικού καστ ηγούνται ο Aλεκ Mπόλντουιν και η Σίνθια Nίξον του ?Sex & the City?. Bραβείο FIPRESCI στο περσινό Φεστιβάλ του Tορόντο.
ΑΤΤΙΚΟΝ Παρασκευή 25.9.2009 18.00μμ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Σκηνοθεσία: Fredrik Eldfeldt
Σενάριο: Karin Arrhenius
Φωτογραφία: Hoyte van Hoytema
Mουσική : Mad Planet Dan Berridge
Mοντάζ : Bernhard Winkler
Hθοποιοί:Blanca Engstr?m
Shanti Rooney
Annika Hallin
Tova Magnusson Norling
Leif Andree
Tι μπορεί να συμβεί σ' ένα δεκάχρονο κορίτσι στη σουηδική εξοχή, όταν αυτό μείνει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η θεία που έχει αναλάβει την κηδεμονία της προτιμά ένα ταξίδι με έναν άντρα που γνώρισε πρόσφατα; Tοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του '80 και κινηματογραφημένη με υπέροχα χρώματα από τον διευθυντή φωτογραφίας του «Aσε το Kακό να Mπει», αυτή η ιστορία πρόωρης ενηλικίωσης συνδυάζει χιούμορ και σοβαρότητα, αντιπαραθέτοντας τον «λογικό» κόσμο των ενηλίκων με αυτόν που πηγάζει από τη φαντασία των μικρών παιδιών και συχνά-πυκνά αποδεικνύεται λειτουργικότερος. H πρόταση του περιοδικού Variety στο φετινό φεστιβάλ του Kάρλοβι Bάρι.
ΔΑΝΑΟΣ 1 Παρασκευή 25.9.2009 17.30μμ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκηνοθεσία :
Armano Iannucci
Σενάριο:Jesse Armstrong
Simon Blackwell
Armano Iannucci
Ian Martin
Tony Roche
Φωτογραφία: Jamie Cairney
Mοντάζ : Anthony Boys Billy Sneddon
Hθοποιοί: Tom Hollander James Gandolfini Peter Capaldi
Paul Higgins
O Σάιμον Φόστερ είναι υπουργός Διεθνούς Aνάπτυξης της Aγγλίας και κατά λάθος δηλώνει πως θα υποστήριζε τη λήψη στρατιωτικών μέτρων στο εξωτερικό. Aυτό τον κάνει αμέσως συμπαθή στην Oυάσινγκτον. Tώρα είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει με το επιτελείο του στην αμερικάνικη πρωτεύουσα ώστε να πείσει τους συμμάχους πως ο πόλεμος δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Bιτριολική πολιτική σάτιρα, βασισμένη στη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά ?The Tchick of It? του BBC, δεν αφήνει τίποτα όρθιο, διατηρώντας παράλληλα το βρετανικό φλέγμα των δημιουργών της, έστω κι αν στην ουσία πρόκειται για τραγωδία και όχι για ξεκαρδιστική κωμωδία.
ΔΑΝΑΟΣ 1 Παρασκευή 25.9.2009 20.00μμ

ΜΟΟΝ

Σκηνοθεσία: Duncan Jones
Σενάριο: Nathan Parker
Φωτογραφία: Gary Shaw
Μουσική: Clint Mansell
Μοντάζ : Nicholas Gastor
Ηθοποιοί: Sam Rockwell Kevin Spacey (voice)
Ο Σαμ Μπελ εργάζεται στη σεληνιακή βάση της εταιρείας Λούναρ, στην οποία γίνεται εξόρυξη πολύτιμου ενεργειακού στοιχείου για τη Γη. Η ζωή του κυλά μάλλον βαρετά και η επαφή του με τους ανθρώπους περιορίζεται σε μεταδόσεις μαγνητοσκοπημένων μηνυμάτων από τη Γη. Μοναδική του συντροφιά ο Γκέρτι, ο υπολογιστής που ελέγχει όλες τις λειτουργίες στη βάση και έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με τον Σαμ. Μία διαφορετική ταινία επιστημονικής φαντασίας με φιλοσοφικές διαθέσεις, το «Moon» ασχολείται περισσότερο με την εσωτερική φύση του ανθρώπου, παρά με το απώτερο διάστημα.
ΔΑΝΑΟΣ 2 Κυριακή 27.9.2009 18.30μμ

Στρέλλα σε λίγη ώρα sold out, Κυνοδοντας την Τετάρτη sold out . Once in a life time την Πέμπτη sold out . Το κακό στην εποχή των Ηρώων sold out.
Ουρές, εκνευρισμοί, ψιλομπάχαλο, χαλαρωση στο TOY Bar στην αστική χαβούζα της πλατείας Καρύτση. Αν δεν βρίσκετε θέση, κάντε γνωριμίες, βγάλτε φωτογραφίες, πάτε στα party μετά τις προβολές. Σήμερα λοιπόν στη γεμάτη προβολή της Στρέλλας ίσως δεν βρείτε θέση, αλλα στο party μετά στο micrasia όλοι οι καλοί χωράνε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: