Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Εικόνες της Αθήνας στα μέσα του Μαίου


Εθνικός Κήπος, τι κρίμα είναι μιά όαση, που όμως δεν την προτιμούν οι Μαυρογιαλάκηδες του Κολωνακίου, δεν έχει πέρασμα, και μόνον αλλοδαπές οικογένειες την προτιμούν για Κυριακάτικο πικ-νικ, το αθάνατο Ελληναριό, κρίση ξεκρίση, την Ψαρού ονειρεύεται. Και μετά πέφτει απο τα σύννεφα όταν καίγονται τα γύρω βουνά. Τελείωσε οι Αθηναίοι είναι μεταλλαγμένοι, δεν το γουστάρουν το πράσινο. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Αλλά ο κανόνας...


Πιό σεμνά και ταπεινά δεν έχω καταμεσής του δρόμου


Ανοιξε το Νεον 1920 στην Ομόνοια, με face control, εναν όροφο μη καπνιζόντων, πολυ πολυ ευγενικό service, καθόλου wifi. Τιμές Συντάγματος.


Η πλατεία Κοτζιά, η μοναδική κεντρική πλατεία της Ευρώπης που αντί για καφέ, έχει Τράπεζες (καλά εχει και το Δημαρχείο). Ευτυχώς άνοιξε το Higgs για να σπάσει τα masive οικονομικά τετράγωνα.



Συνεκδοχή Αθήνα, μιά αυθαίρετη προσαρμογή της αφίσας της εξαιρετικής ταινίας "Συνεκδοχή Νεα Υόρκη", στα καθ΄ημας. Μια χώρα του φαίνεσθαι αλλά με πολυ δυσκολία του είναι.
Πόσο μέλλον μπορεί να έχει άραγε?
Και ετσι φτάσαμε στα μέσα Μαίου...



10 σχόλια:

Roadartist είπε...

Μια χώρα του 'φαίνεσθαι' ..και αρκετά δύσκολα του είναι.. Πολύ σωστό αυτό.. Μέλλον υπάρχει, τι μέλλον είναι το ζήτημα.. ...Καλημέρα..

b|a|s|n\i/a είπε...

υπάρχουν ακόμα κάποιες μαγευτικές γωνιές στην αθήνα. που αντί να γίνουν ακόμα μαγευτικότερες αφήνονται για κάποιο περίεργο λόγο να ξεθωριάζουν.
ακόμα και οι πεζόδρομοι που φτιάχνονται μοιάζουν τόσο ατελείς.
με ελάχιστα δέντρα. ενώ θα μπορούσαν να ήταν πανέμορφοι...

One of the people είπε...

Την πόλη την κάνουν οι άνθρωποι. Κι αυτή η πόλη έχει και ωραίους ανθρώπους. Αλλά κρύβονται.

karkinos7 είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον '' one of the people '' οι άνθρωποι κάνουν τις πόλεις.....

Salonika3 είπε...

Καλο καλοκαιρακι να χουμε!!!Υπεροχες φωτο!!!!Φιλια!!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Σωστός!
Με μία ένσταση.
Αυτά τα κτίρια, της Πλατείας Κοτζιά, ΑΞΙΖΟΥΝ να φαίνονται ακόμα κι' άν είναι Τράπεζες!
Ακόμα και χωρίς καφέ...

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

@Roadartist
Σίγουρα υπάρχει μέλλον, εμείς τι κάνουμε γι αυτό. -))

@b|a|s|n\i/a
Σίγουρα υπάρχουν, απλά ας το ομολογήσουμε μιας κι οι δυό το ξέρουμε καλά, δεν είναι "περίεργος ο τρόπος που αφήνονται" είναι νεόπλουτος, η πείνα του λαμόγιου για το κέρδος, ενάντια στην αισθητική


@One of the people
Υποσχέσου μου ότι θα βρούμε ενα γοητευτικό τρόπο να τους ξαναβγάλουμε λοιπόν έξω. Ωραια η τεχνολογία, ωραιότερο πάντων Το Μέτρο.

@gaykarkinos7
Προφανώς όλοι συμφωνούμε. Οι πόλεις χωρίς ανθρώπους είναι όπως τα φυτά χωρίς νερό . Μαραίνονται.

@Salonika3
Στο χέρι μας είναι. Ευχαριστώ για τα λόγια τα καλά. -))

@βιολιστής στη στέγη
Ποιός λέει το αντίθετο. Το θέμα είναι να περνάμε όμως απο κει. Να δίνουμε το ραντεβού μας εκεί. Να υπάρχει μιά παρουσία ανθρώπινη.
Οσο για τα καφέ. Σε μιά χώρα που εύκολα χάνει το μέτρο μαλλον καλύτερα που το αγνοούν. Για να μη πω ότι τρέπω αν το ανακαλύψουν...

kyzikos είπε...

καλά όχι μόνο ο εθνικός κήπος αλλά και κάθε πλατεία της Αθήνας είναι χώρος σύναξης των αλλοδαπών οικογενειών και αυτό από τη μια είναι όμορφο αλλά και από την άλλη σκέφτεσαι ρε παιδί μου ότι υπήρχαν χρόνια που και τα ελληνάκια έπαιζαν στους δρόμους, τώρα που είναι καταχωνιασμένα?

tovenito είπε...

κι εγω περίμενα να δω το ομόνυμο ψευδώνυμο καφέ των εξαρχείων
;-)

natasha hassiotis είπε...

Μας προσβάλλεις. Εμείς κυριακή στον Κήπο πάμε, παρακαλώ πολύ! Εξάλλου είναι ο παππούς με τα μπαλόνια τις Κυριακές, και παίρνουμε Κίττυ, Ντόρα, Μπουμπουάκι (Μπομπ Σφουγγαράκη) και άλλα συναφή.