Κυριακή 25 Απριλίου 2010

κερί

αγαπώ το σινεμά γιατί δημιουργεί μνήμες. γιατί συντηρεί και ευαισθητοποιεί γερασμένες συνειδήσεις. αγαπώ το σινεμά γιατί οι σκοτεινές του αίθουσες διαμόρφωσαν την κοινωνικότητα μου. το σινεμά είναι η αιτία που ερωτευμένος παραμένω με τη ζωή. που οι φίλοι μου δε με ξεχνούν. οι αναφορές μου είναι συνήθως αυτούσιες ατάκες από ταινίες. το χιούμορ μου διαμορφώθηκε μέσα από τα σενάρια του σινεμά κι η απαισιοδοξία μου επίσης. οι ερωτικές μου ιστορίες διαρκούν όσο ξεπερνούν τα κινηματογραφικά όρια και σβήνουν όταν τα πλησιάζουν. το σινεμά είναι η αιτία για απρόσμενα μηνύματα από μακρινούς φίλους, για μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα. το σινεμά με έκανε πιο σκεπτικό και με κράτησε πιο αθώο από τους συνομηλίκους μου. το σινεμά είναι η αιτία που δε ζηλεύω. που φεν φθονώ. που δεν εχω θυμό, που έχω ανοιχτό μυαλό, που αγαπω τη μουσική, που μπορώ χωρίς ντροπή να εξακολουθώ να ονειρεύομαι. το σινεμά είναι ότι πιο μοναδικά μαγικό έχω ανακαλύψει ενάντια σε όλα τα μίζερα που με περιβάλλουν κι αυτό θέλησα σήμερα να το δημοσιοποιήσω σα κερί για τον πατέρα μου που έχασα 10 χρόνια πριν ..


12 σχόλια:

One of the people είπε...

Να έχεις πάντα ζωντανή τη μνήμη...Nα μην δεχθείς να ξεχάσεις...

Dust in the wind (Σκόνη στον άνεμο) είπε...

Αυτούς που αγαπήσαμε και έφυγαν θα τους έχουμε για πάντα μέσα μας...και να θέλουμε να ξεχάσουμε είναι αδύνατον.
Πολύ όμορφο το φιλμ...!
Πόσο μάταια είναι όλα μπροστά στις ανθρώπινες σχέσεις..

logia είπε...

Α ναι το έχω δει αυτό το φιλμάκι του Κωνσταντίνου, όπως και μερικά ακόμη.

Είναι μαθήματα ανθρωπιάς από έναν νέο ευαίσθητο και ταλαντούχο άνθρωπο!

ασωτος γιος είπε...

και γω αγαπω το σινεμα γιατι μου ανοιξε το μυαλο τη καρδια το στομα και αλλα μελη του σωματος,( ανα χαθεις). επισης αγαπω τουσ ανθρωπους του σινεμα και οσα και dvd να βλεπω μια φορα τη βδομαδα εχουμε σινεμα στο κεντρο της πολης, καθημερινη

marios104 είπε...

αυτός ο κόσμος που μας συντροφεύει , αυτές οι εικόνες που μας συμπληρώνουν είναι και δικά μου κομμάτια. Βλέποντας αυτή τη μικρού μήκους, γέμισα σκέψεις ...ο κινηματογράφος είναι ένας τρόπος ζωής , όχι χάσιμο χρόνου - χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι που το βλέπουν όπως εγώ.

BOSKO είπε...

το πλέον συγκινητικό σου post για πολλούς και διάφορους λόγους

Vera είπε...

j'aime le cinema parce qu'il m'a appris a manquer.

j'aime le cinema parce qu'il m'a appris a aimer.

et, surtout, je l'aime parce qu'il m'a appris a accepter l'absence de l'amour.

dreamytoy είπε...

με συγκίνησες πολύ αγαπητέ μου!
να σαι καλά!

mahler76 είπε...

να είσαι πάντα καλά να τον θυμάσαι. Όσο για την ταινία αυτή, απλά καταπληκτική. Καλή σου μέρα αγορίνα.

Artxx είπε...

"που φεν φθονώ. που δεν εχω θυμό, που έχω ανοιχτό μυαλό, που αγαπω τη μουσική, που μπορώ χωρίς ντροπή να εξακολουθώ να ονειρεύομαι"

...Μπράβο σου :) Χαίρομαι που έχει έτσι ανθρώπους

WCF είπε...

Υπέροχο το κείμενό σου για το σινεμά, με εκφράζει σε πολυ μεγάλο βαθμό, όπως και η απόδοση τιμής στον πατέρα.....εγώ δυο χρόνια μετά, δεν έχω ξεπεράσει την απώλεια του δικού μου.....ευχαριστούμε που το μοιράστηκες.....

hasapi grammata είπε...

το είχα δει στη δράμα

(κάτι κάνεις στις προδιαγραφές και δεν φαίνονται ολόκληρα τα video)