Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Athens poetry slam



Νέοι θεσμοί στην πόλη. Στο κατάμεστο Food Company ξεκίνησε χθες αυτό το ποιητικό slam, με πρώτο νικητή και με διαφορά τον Σίμο Τσακίρη, ηθοποιό, ζωγράφο, χορευτή και ποιητή αξιόλογο και με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ. Ήταν μια χαλαρή βραδιά στα Εξάρχεια με πολλούς γείτονες και φίλους, ωραίο κρασί από την αεικίνητη Barbara, πάνω σε μια ιδέα που
ξεκίνησε εδώ και 25 χρόνια στο Σικάγο και έχει εξαπλωθεί με επιτυχία παντού. Οι δημιουργοί πρέπει να απαγγείλουν μέσα σε 3 λεπτά το κείμενο τους και να πείσουν την επιτροπή και το κοινό για την χρησιμότητα, την αναγκαιότητα και την αστεία πλευρά της ποίησης τους.
Η εκδήλωση συνεχίζεται σήμερα στις 8μμ στο Dasein αύριο στο Floral των Εξαρχείων.
Σε κάθε βραδιά προκρίνονται οι 2 πρώτοι. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα Είτε αγαπάτε την ποίηση , είτε το καλό κρασί, είτε είστε περίεργα ποιητικά μυαλά κλεισμένα σε μιά ρεαλιστική τσιμεντούπολη.
Ηταν μεγάλη εκπληξη για μένα που μετα απο καιρό συναντήθηκα με φίλους bloggers αγαπημένους, που γνώρισα την Λενιώ -η καλύτερη μουσικός της Ευρώπης- που διαπρέπει στην Βιέννη, τον Κωνσταντίνο, που φίλησα την πάντα ενεργή Τζένη Μαστοράκη, τον Αχιλλέα , τον Νίκο και τον κο Σιώτη κι έφυγα κρατώντας στα χέρια μου ενα ακριβό δώρο με τα ποιήματα του πιο μυστικά αγαπημένου μου ποιητή, που κατάφερε και ξετρύπωσε ειδικά για μένα η Μαριάννα , η εκδοση ειναι ανύπαρκτη στην εγχώρια αγορά, κανοντάς με..κομμάτια.

6 σχόλια:

Roadartist είπε...

Με το δώρο ομολογώ πως ζήλεψα :)
Πάντα τέτοια και αγάπη να πέρνεις!

kariatida62 είπε...

Τι ωραία πράγματα γίνονται στην γειτονιά τον Εξαρχείων!!!!Μήπως να φωνάξετε και τους "προστάτες του πολίτη" να τους δωρίσετε μια παρόμοια ποιητική συλλογή? Δεν ξέρεις καμμιά φορά μπορεί απο τέτοιες κινήσεις, κάποιοι ένστολοι να...σωθούν και ν'ανοίξουν τα μάτια της ψυχής τους!

Kος Μηδενικός είπε...

Ομολογώ πως ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Βλακεία που ούτε σήμερα, ούτε αύριο θα μπορώ να παρευρεθώ!!

Alice World είπε...

Θέλω πολύ να ταξιδεύσω τον τελευταίο καιρό. Άμα επιλέξω την Αθήνα ξέρω που θα πιω το κρασάκι μου.
Τέλεια!

logia είπε...

πέρασα απλά για ένα καλό βράδυ
δύσκολες μέρες πέρασαν με απώλειες...

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

πραγματικα εκπληκτικο δρωμενο
αν και αμφιβαλω για τον συντονισμο...
καλημερα