Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Πόσο ρατσιστές είμαστε... ( πολύ, πάρα πολύ καιρός να το αποδεχτούμε )


Πολλή συζήτηση για τους μετανάστες τελευταία. Βαθιά υποκριτική φυσικά και καθόλου ουσιαστική. Εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες δεν καταφέρνουν να κουνήσουν απο τους καναπέδες του νεοέλληνες αντιρατσιστές .

Πλήθος κόσμου στο σταθμό του Συντάγματος με τις υπέροχες αφίσες. Το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τους μετανάστες εκφράζεται σε αυτήν την φωτογραφία.
Ενας νέος σε μια ολόκληρη αίθουσα.


Το μέγεθος του ρατσισμού μετριέται πολυ απλά με το πλήθος των Αθηναίων που προτιμουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντι του με δανειο αποκτηθέντος αυτοκινήτου τους.

Κι όλα τ' αλλα είναι απλά για να μετράμε θεαματικότητες.....

7 σχόλια:

tovenito είπε...

θα είμαι και εντός και εκτός θέματος.
πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιούνται για την κίνηση και τους δρόμους όλοι, ενώ έχουν ένα σύγχρονο και αρκετά λειτουργικό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς που εξοικονομεί και χρόνο και ενδεχομένως και χρήμα και δεν ρυπαίνει.

karkinos7 είπε...

Καλησπέρα το βόλεμα του καναπέ και της τηλεοπτικής κριτικής κανείς δε μίσησε απο τους νεοέλληνες....Για τη χρήση του αυτοκινήτου δε θα σχολιάσω υπανάπτικτοι είμαστε και θα μείνουμε,η δύναμη της συνήθειας δε αλλάζει εύκολα.

BOSKO είπε...

φοβερά εκφραστική η photo του μοναδικού ανθρώπου μέσα στην τεράστια παντέρημη αίθουσα...Πού την τσάκωσες τέτοια στιγμή;

D.Angel είπε...

Ακριβώς έτσι!
Την καλησπέρα μου και τα φιλιά μου

Leon me oroskopo malaka είπε...

Otan mia fora tolmisa na ipenixto pos imaste ratsistes san laos mono den me kinigisan me to dikano se mia parea (k me kosmo pou den perimena na exi aytes tis apopsis). Kati tou stil - den imaste emis ratsistes,ayti ine ipodiesteri...

Μάρκος είπε...

Δε θα μπορούσες να βρεις πιο επιτυχημένο μουσικό χαλί για το θέμα του ρατσισμού και της μετανάστευσης από το "Παίζοντας με τη Βικτώρια" της μεγαλειώδους Πλάτωνος, με την οικιακή της βοηθό να δίνει ερμηνευτικά ρέστα...

Σκέψου πόσο μπροστά ήταν αυτή η γυναίκα, όταν μίλησε για προσφυγιά και ανθρωπιά (Εμιγκρεδες της Ρουμανίας, 1985) προτού τα ανθρωπιστικά κινήματα και ο ακτιβισμός γίνει μόδα και άλλοθι στις τύψεις μας...

Σ ευχαριστούμε για το καίριο ποστ...

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

@tovene592
Γιατί είμαστε ακόμη πολύ ...πεινασμένοι . Κι έχουμε ανάγκη να δειχτούμε, σαν έφηβοι στα πρώτα καμάκια τους. Νομίζω ήρθε ο καιρός να ωριμάσουμε σα χώρα και να αφήσουμε στη νεολαία αυτή την πρακτική (που είναι και πιο πειστική)

@gaykarkinos7
Συμφωνώ. Είναι χειρότερο απο συνήθεια. Είναι παντελής αδιαφορία για μια πολιτισμένη κοινωνία απο τα κάτω , γιατί απο τα πάνω είναι σίγουρο ότι τοχουμε χαμένο.


@ΒΟSKO
Μάταια περίμενα να μπει κανένας άλλος για ώρα κι αυτός τουρίστας είναι. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες πέρασαν με απόλυτη αδιαφορία απο μπροστά..


@dreamer - angel
Ψιλοχαθήκαμε και δεν κάνει τώρα που αρχίζουν να ...σκουραίνουν τα πράγματα.

@Leon me oroskopo malaka
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εμένα μουχει τύχει. Και είναι πολύ πολύ χειρότερο αυτό όταν συμβαίνει. ..

@Μαρκος
Ευχαριστώ αλλά πάντα βασίζομαι στην εξυπνάδα των επισκεπτών μου.
Οταν καταλάβουμε το κακό που έχει γίνει στις δισκογραφικές που αφήνονται να αποφασίσουν αγράμματοι, αμουσοι και κοινωνικά απομονωμένοι απόφοιτοι κολλεγίων τότε θα είναι πολύ πολύ αργά.
Αρκεί να σκεφτείς ότι τόσα χρόνια μετά κι ακόμη η κα Πλάτωνος πρωτοπορία είναι αντι για meanstream .